TérTánc Koncert

„Ez a kezdeményezés a toleranciáról szól, arról, hogy együtt táncolnak hátrányos és szerencsésebb környezetből érkező gyerekek a Fesztiválzenekar zenéjére. Nagy toleranciaünnep lesz ez.” (Fischer Iván, karmester)

A TérTáncKoncert nem csak egy koncert. Fischer Iván karmester és a Budapesti Fesztiválzenekar 2015-ben indította útjára projektjét, melyben akkor 200 nehéz sorsú fiatal vett részt. A tavalyi sikereken felbuzdulva idén is megrendezzük nagyszabású TérTáncKoncertünket a Hősök terén, június 3-án azonban már 500 hátrányos helyzetű gyerek táncol együtt a zenekar élő játékára. A fiatalok kemény munkája, fellépésük és közös táncuk kézzelfogható bizonyíték arra, hogy a zenében, a táncban és a művészetekben komoly közösségépítő erő rejlik. Közel féléves felkészülésük betetőzéseképpen bemutatják, mire képesek, ha egy közös cél érdekében összefognak és együtt dolgoznak, származástól, társadalmi háttértől függetlenül.

A résztvevők 9 megye 17 településéről, 21 különböző iskolából érkeznek. A résztvevő települések: Apátfalva, Berettyóújfalu, Bogád, Budapest, Bükkösd, Edelény, Hódmezővásárhely, Karcag, Kecskemét, Kisvárda, Ózd, Pécs, Piliscsaba, Szécsény, Téglás, Tiszaszalka, Zsámbék 

Ha minket támogatsz…

lehetőséget adsz arra, hogy az ország hátrányos helyzetű kis falvaiban, városaiban minél több fiatal fedezhesse fel a közös alkotás élményét, minél többen tapasztalhassák meg a klasszikus zene és a tánc közöségépítő erejét. Tehetsz azért, hogy ezek a gyerekek valódi hősökké válhassanak Budapest szívében, többezer ember előtt, ami nem csak életre szóló élmény, de nagyon komoly megerősítés is számukra.

Hogyan támogathatsz?

A támogatás részleteiről ezen a linken minden információt és segítséget megtalálsz.