LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE NEMZETKÖZI PEDAGÓGIAI PROGRAM

Minőségi oktatást minden gyermeknek!

Az Lépésről Lépésre program pedagógusai arra törekszenek, hogy a minőségi oktatás kiterjesztésével minden gyereket sikerélménnyel töltsön el a tanulás. Ennek érdekében olyan módszereket, eszközöket, korszerű tanulásszervezési módokat használunk, melyek úgy fejlesztik a gyerekek tanulási képességeit iskolakezdéstől alsó tagozat végéig, hogy kudarc nélkül, megfelelő kompetenciákkal felvértezve a felső tagozatba lépve megakadályozzák a korai iskolaelhagyást vagy a lemorzsolódást.

A programunk során mindenki által mindig elérhető taneszközök, a tevékenységeknek megfelelő, biztonságot nyújtó tanulási környezet, az erősségekre, pozitív megerősítésre épülő értékelést próbálunk biztosítani. Fontos elem a szülőkkel való partneri kapcsolat, akiket nevelőpartnernek tekintünk és bevonjuk őket gyerekeik fejlesztésébe.

A programban dolgozó pedagógusok fejlődését és továbbképzését kiterjedt szakmai hálózat és módszertani központok is segítik.

 

ha minket támogatsz…

….esélyt adsz, hogy minél több gyermek tudja sikeresen befejezni a középiskolát.

 

hogyan támogathatsz?

Elsősorban a program iránt érdeklődő pedagógusok, intézmények támogatására lenne szükségünk, akik szívesen igénybe vennék és finanszíroznák továbbképzéseinket és részt vennének mentor programunkban is.  

 

További információ a lepesrollepesre.eu honlapon és a Facebook oldalon.